Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
instant

A parlagfű

Zola · 1 éve
Bizonyára hallottak már a parlagfű rossz „szokásáról”, hogy allergiás megbetegedéseket okoz? Szerencsétlen növény, jó bűnbak lett belőle.
Volt egy időszak, amikor még a vízcsapból is ez folyt. Fel is tűnt, hogy ha ennyire káros, akkor miért nem védekeznek ellene hatékonyabban. Felmerült, hogy alapítani kellene egy alapítványt – hisz annyian szenvednek tőle, és így rengeteg a potenciális támogató -, hogy az irtásában segédkezzen. Szerszámokkal, gépekkel, permetszerrel segítene azoknak, akik tenni akarnak ellene. A gondolatot tett is követte, és a kíváncsi ember legjobb mankóját elő is vettem. Rákerestem a Google-ben. Meglepődtem a találatokon. Szinte az összes találat a gyógyításról, kezelésről írt. A legnagyobb a Paksi Atomerőmű Zrt. volt. 
Még jobban nem értettem, hogy ha ekkora a baj, hogy ennyi apparátus dolgozik a gyógyításon, hogyhogy nincs egy sem, aki a megelőzést patronálná? Persze, hogy a gyógyszeriparnak, egészségügynek egy jó biznisz. Gondoltam először, ami igaz is. De van itt más is?
Az megvan, hogy törvényt is hoztak, hogy akinek a kertéjében, földjén találnak parlagfüvet (feljelenti a szomszéd), az súlyos büntetéssel is számolnia kell? A sok víkend telkes bosszankodott is emiatt. Azok a gazdák is, akik a kárpótláson szerzett földjén felütötte a fejét a „gaz”-nak titulált növény. Sokuknak akadt egy-egy kedves szomszéd, aki pusztán állampolgári kötelességtudatból, fel is jelentette a szomszédot.  Az állam, és az önkormányzat jól is járt a dolgon.
Majd, szinte varázsütésre, szinte egyik napról a másikra, már szó sem esik a nagyon bűnös parlagfűről. De mi is történt, hogy oly hirtelen elfelejtődött ez szegény kis növény, és már kutya sem foglalkozik vele? Gondolom, hogy csak a véletlenek szerencsétlen egybeesése, hogy a Magyarországi termőföldek döntő hányada, egy bizonyos érdekcsoport kezében van. Nekik már nem érdekük, hogy büntetéseket szabjanak ki saját maguknak. A kérdés, hogy az egész parlagfüves fellángolás nem azért volt csak, hogy a kisbirtokokat könnyebben lehessen megvásárolni? 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Zola
"Amit látunk, azt elhisszük. de vajon igaz is?"